مراقبتهای پس از ترمیم آمالگام و کامپوزیت
برای آنکه دوره بعد از درمان را با راحتی و آرامش بیشتری طی نمایید، خواهشمند است این مطلب را به دقت مطالعه نموده، از هرگونه خوددرمانی پرهیز کنید.
۱- ترمیم های آمالگام مدت زمانی نیاز دارند تا كاملاً سخت و محكم شوند. بنابراین تا ۲ ساعت پس از ترمیم چیزی خورده نشود و تا بعد از حداقل ۸ ساعت از سمت دیگر دهان غذا جویده شود. این زمان به شما اجازه می دهد به ترمیم جدید عادت كنید. ممكن است پس از چسباندن ترمیم حساسیت با غذاهای سرد و گرم و یا جویدن در دندان اتفاق بیفتدكه این امر طبیعی بوده و در مدت كوتاهی برطرف میشود.
۲- جهت مراجعه برای پولیش و صاف كردن زبریها حداقل باید ۲۴ ساعت از ترمیم گذشته باشد
۳- ترمیم های كامپوزیت ( همرنگ) بلافاصله به حداكثر استحكام خود می رسند بنابراین پس از برطرف شدن بی حسی میتوانند در جویدن شركت كنند.
۴- چنانچه پس از رفع بیحسی برروی ترمیم احساس بلندی و ضربه هنگام جویدن وجود داشته باشد بایستی از فشار آوردن بر روی آن اجتناب كرده و جهت اصلاح آن به دندانپزشك مراجعه نمود. در غیر اینصورت این امر می تواند موجب شكستن ترمیم، التهاب بافت اطراف دندان گردد.
۵- مقاومت سرامیك دندانی در مقابل نیروهای ضربه به اندازه بافت طبیعی دندان نیست بنابراین بایستی درخوردن غذا های سفت و محكم با آنها احتیاط نمود.
۶- در صورت شكستن یا پریدگی سرامیك های دندانی بایستی جهت ترمیم و یا تعویض آنها به دندانپزشك مراجعه نمود چرا كه این نواحی سبب تجمع رسوبات و مواد غذایی در دهان می شوند و احتمال بروز پوسیدگی مجددو التهاب را بیشتر می كند .
۷- در صورت لق شدن روكشها بایستی هر چه سریعتر جهت درمان آنها اقدام كرد چرا كه تاخیر در این امر می تواند منجر به از دست دادن دندان شود
۸- بیشتر بیماران پس از انجام اعمال ترمیمی درد قابل توجهی ندارند اما درد پس از درمان ممكن است در اثر باز بودن دهان حین درمان،تزریق بی حسی و عملیات درمانی ایجاد شود كه با مسكن های معمولی برطرف می گردد این درد ممكن است تا چند روز ادامه داشته باشد
۹- حساس بودن دندانها به مایعات و غذاهای گرم و سرد تا یك ماه اول طبیعی بوده و چنانچه در این مدت از شدت آن كاسته نشد بایستی جهت بررسی به كلینیك مراجعه شود
۱۰- دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحكام كمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شكننده نظیر یخ، ته دیگ،آب نبات،پسته و … با آن خصوصاً در ترمیمهای بزرگ مجاز نمی باشد. زیرا باعث شكستن ترمیم یا دیوارهای باقیمانده دندان می شود
۱۱- دندانهای ترمیم شده می توانند مجددا پوسیده شوند بنابراین رعایت بهداشت (۲ بار مسواك و یكبار نخ دندان در شبانه روز) الزامیست. مراجعه به دندانپزشك هر 6 ماه یكبار جهت بررسی ترمیم ها پیشنهاد می شود.
۱۲- رعایت بهداشت اطراف ترمیم های غیر مستقیم نظیر روكش، بریج بسیار مهم بوده و بایستی علاوه بر اطراف بریج،زیر آن هم توسط وسایل مخصوص از قبیل سوپر فلاس و پروگزابرش تمیز گردد. عدم رعایت بهداشت می تواند سبب پوسیدگی دندان زیرین و التهاب بافت اطراف ترمیم شده و در نهایت منجر به كشیدن دندان گردد.
۱۳- ترمیم های كامپوزیت ( همرنگ) احتمال تغییر رنگ در طول زمان را دارند لذا محدود كردن مصرف مواد رنگی و اسیدی نظیر چای، قهوه، نوشابه، سركه، سس گوجه فرنگی،شاتوت و … و نیز رعایت اصول بهداشتی می تواند این تغییر رنگ را كمتر كرده و به تعویق بیاندازد.