کلینیک تخصصی دندانپزشکی دانا

01332113030

از 9 الی 20

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چه زمانی باید اولین ملاقات کودک با دندانپزشک متخصص اطفال صورت گیرد؟

این ملاقات باید تا قبل از یک سالگی کودک شما باشد، تا دستورالعمل های لازم جهت رعایت بهداشت دهان و دندان ها و نیز اطلاعات و مراقبت های مورد نیاز برای دندان های شیری را در اختیار والدین قرار دهد. این امر موجب جلوگیری از پوسیدگی زودرس کودکتان می شود.

از جمله دیگر فواید ملاقات با دندانپزشک متخصص اطفال در این سن؛ آشنا شدن با محیط دندانپزشکی می باشد. در طی اولین ملاقات با متخصص اطفال، ریسک های مرتبط با 6 ماه پوسیدگی برای او ارزیابی می شود و از این پس هر 6 ماه یک بار به طور منظم مورد معاینه ی چکاپ قرار می گیرد.

دندان کودک
دندان پزشکی کودکان

از جمله درمان هایی که در واحد اطفال کلینیک دندانپزشکی دانا در رشت انجام میشود درمان ریشه دندان شیری میباشد

آیا دندان شیری ریشه و عصب دارد؟؟؟

معمولا زمانی که دندانپزشک متخصص اطفال رشت درمان ریشه یا اصطلاح عام عصب کشی دندان شیری را مطرح میکند. سوالی که معمولا برای والدین پیش می آید این است که مگر دندان شیری عصب دارد؟ باید بگوییم که بله! دندان شیری شباهت زیادی به دندان دائمی دارد و از آنجایی که نقش جویدن را در سنین ابتدایی کودک دارد ریشه داخل استخوان است ولی به مرور زمان به دلیل رشد جوانه دندان دائمی زیرین خود ریشه اش تحلیل رفته و هنگام افتادن دندان کودکان ریشه ای مشاهده نمی کنید. و چون دندان در طی مدت حضور در محیط دهانی نیاز به تغذیه برای بقا دارد پس عصب و عروق خونی نیازمند است .

 

چرا دندان های شیری عصب کشی می خواهند؟

دو مورد علت اصلی دخالت درمان ریشه است.

 

عصب کشی دندان شیری مثل دندان دائمی است؟

در جواب باید گفت که خیر

در دندان دائمی کلیه عصب و عروق خونی ریشه ها خارج شده و درصورت باقی ماندن بافت و عروق و اعصاب باعث التهاب و شکست درمان میشود. اما در دندان های شیری قسمت تاجی پالپ(کانال ریشه) به طور کامل خارج میشود و هدف این درمان حذف قسمت های ملتهب شده و حفظ بافت ریشه ای زنده دندان های شیری است.

 

چرا دندان شیری را به جای عصب کشی خارج نکنیم؟

دندان شیری نقش جویدن را ایفا میکند و حذف آن مشکلات گوارشی برای کودک به همراه دارد از طرفی با کشیدن زود از موعد باعث به هم ریختگی دندان های دائمی در آینده میشویم چرا که با کشیدن دندان فضای خالی وجود خواهد داشت که هنوز توسط دندان دائمی پر نشده پس توسط دندان های دائمی رویش یافته فعلی اشغال شده و فضای کافی برای دندان دائمی که قرار بود جای آن دندان شیری باشد وجود نخواهد داشت.

توجه داشته باشید در بعضی مواقع ناچار به خارج کردن دندان شیری زودتر از موعد هستیم که در این موارد از فضا نگه دار برای حفظ جایگاه خالی استفاده میکنیم که درباره آن به طور کامل خواهیم پرداخت