کلینیک تخصصی دندانپزشکی دانا

01332113030

از 9 الی 20

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

انواع دهان‌شویه‌ها

به طور کلی دو نوع دهانشویه وجود دارد :

  • دهانشویه های درمانی
  • دهانشویه های خوشبوکننده

دهان‌شویه های خوشبوکننده بدون نسخه از داروخانه ها قابل خریداری هستند و بیشتر برای ایجاد طراوت و حس تازگی در دهان به کار می‌روند.البته انواعی از این دهان‌شویه ها نیز اثر ضدمیکروبی خفیفی دارند اما در مجموع اثر آنها بیش از 5 الی 10 دقیقه باقی نمی مانند.
دهان‌شویه های درمانی دسته ای از دهان‌شویه ها هستند که علاوه بر اثرات خوشبوکنندگی اثرات درمانی نیز دارند .لازم به ذکر است که این دسته از دهان‌شویه ها حتما باید با تجویز پزشک مصرف گردند. زیرا در صورت استفاده بی رویه و بدون نظارت پزشک احتمال بروز عوارض خطرناکی وجود خواهد داشت.
دهاتنشویه های درمانی دو نوع هستند :

  • دهان‌شویه های کلرهگزیدین
  • دهان‌شویه های فلوراید دار

دهان‌شویه های کلر هگزیدین اثر ضدمیکروبی بسیار قوی داشته و معمولا پس از درمان های جراحی و برای درمان بیماری های لثه به کار می روند. که البته از اثرات نامطلوب آن می توان به تغییر رنگ دندان در صورت استفاده مداوم اشاره نمود.
دسته ای دیگر دهان‌شویه های فلوراید دار بوده که بیشتر جنبه پیشگیرانه دارند و از طرفی با نفوذ در ساختمان مینا موجب استحکام آن می گردند.استفاده از این نوع دهان‌شویه ها همچنین می تواند از بروز پوسیدگی های بسیار کوچک در ساختمان دندان جلوگیری نمایند.

قابل ذکر است استفاده از دهان‌شویه نباید جای مسواک زدن و نخ دندان را بگیرد و تنها به عنوان روشی کمکی میتواند مکمل روش های رعایت بهداشت دهان باشد.اگر از گروه افرادی هستید که محصولات خانگی را به محصولات کارخانه ای ترجیح می دهید مخلوط يك قاشق چايخوري نمك در يك ليوان آب ولرم، يكي از ايده‌آل‌ترين دهان‌شويه‌ها براي ضدعفوني كردن محيط دهان است. البته مراقب باشيد كه اگر فشارخون بالا داريد اين دهان‌شويه‌ را رقيق‌تر تهيه كنيد يا آن‌را با نوعي ديگر از دهان‌شويه‌ جايگزين كنيد

دیدگاهتان را بنویسید